Hungarikumok

Szerencsére napjainkban egyre többször lehet hallani azt a szót, hogy HUNGARIKUM, melyet néha hungaricumként is szoktunk írni. E szó hallatán általában az ugrik be minden magyar embernek, hogy magyar különlegesség, magyar sajátosság, egyedi magyar termék. Mi azt tapasztaltuk, hogy a hungarikum szó értelmezése elég sokrétű, akár az internetet, újságokat, vagy éppen a hungarikumokról szóló törvényt nézzük.

Mindezek ellenére a különböző értelmezések többségében azonos elemeket tartalmaznak. Mik is tehát a hungarikumok köznapi értelemben? Legkönnyebben talán az alábbi jellemzőkkel lehet leírni őket:

A fenti meghatározás leginkább a kiváló magyar élelmiszertermékek közül a magyar specialitásokra illik rá. Mára azonban kibővült a hungarikum fogalma, s a magyar találmányokat, szokásokat, egyedi eljárásokat, recepteket, vagy például a rovásírásunkat is ekként emlegetik.

A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény így fogalmaz: a hungarikum gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye,

Bárhonnan is közelítjük meg a kérdést, a hungarikumok hazánk kiemelkedő jelentőségű nemzeti kincseit képezik.Mi ezen nemzeti kincsekből válogattunk össze áruházunkban egy csokorral, úgy is mondhatnánk egy szelet Magyarországot!

A hivatalos Hungarikumok Gyűjteménye innen elérhető: http://www.hungarikum.hu/node/86

Bankkártyás fizetés: MasterCard, Maestro, MasterCard Electronic, VISA, VISA Electron, V-Pay, JCB


Minden jog fenntartva: 2011-2016. Hungarikum bolt

Készítette : Webáruház készítés Netkreativ.hu